mennessä kalakauppiasliitto | 28.02.2019 | Uncategorized
Suomessa on runsaasti potentiaalia kestävään kalankäytön lisäämiseen. Vähäarvoisina pidettyjä kaloja, kuten särkeä ja lahnaa, voitaisiin kalastaa kestävästi jopa 50 miljoonaa kiloa vuodessa. Roskakalana pidetyistä kaloista valmistetut elintarviketuotteet ovat viime...
mennessä kalakauppiasliitto | 28.02.2019 | Uncategorized
Suomessa riittää töitä ja opiskelumahdollisuuksia kalatalouden alalla, mutta mistä saataisiin opiskelijoita?, pohtii lehtori Antti Forsman Paraisten kalatalous- ja ympäristöopistosta. Opiskelija Juuso Välimaa on jo tottunut haavinkäyttäjä. Lehtori Antti Forsman voi...
mennessä kalakauppiasliitto | 19.02.2019 | Uncategorized
Pro Kala ry:n nettisivuilta löytyy satoja herkullisia kalareseptejä, joista jokainen löytää varmasti mieluisensa. Tämän alkuvuoden hitiksi on noussut mehevät silakkapihvit uunissa -resepti, jota on käyty lukemassa enemmän kuin mitään muuta reseptiä. – Silakan...
mennessä kalakauppiasliitto | 15.02.2019 | Uncategorized
Kalankasvatukseen vaadittavan ympäristöluvan voi jatkossa hakea yrittäjän lisäksi myös kunta tai valtio. Uusilla luvanhakuprosessin vaihtoehtoilla halutaan tukea kotimaista kalantuotantoa. Tulevaisuudessa kalanviljelijän ei välttämättä tarvitse itse hakea toiminnalle...
mennessä kalakauppiasliitto | 13.02.2019 | Uncategorized
Kuha on pohjoinen sesonkikala. Meneillään on ilmeisesti ympäri maailman erityinen kuhakausi. – Kalaa tulee ovista ja ikkunoista, kertoo Hätälä Oy:n varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä. Ammattikalastaja Matti Pappinen välttää isoja sanoja. Niin paljon saaliin koko...