Blog

Kalapasta on helppo ja nopea arkiruoka

Lok 28, 2020 |

Arkiruoan reseptiltä vaaditaan paljon. Ruoan olisi hyvä olla paitsi tietysti maittavaa, myös helppoa ja nopeaa valmistaa. Avuksi tulevat kala ja pasta: molemmat valmistuvat nopeasti, ja niiden yhdistelmä on herkullinen! Italiassa mereneläväpastat ovat suosittuja, ja erilaisia frutti di mare -reseptejä on rajattomasti. Kenties tunnetuimpia on spaghetti alle vongole, simpukkapasta, jossa simpukat ovat kuorissaan. Pastan joukkoon laitetaan […more]

Suomen Kalakauppiasliitto ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous 5.11.2020

Lok 22, 2020 |

Suomen Kalakauppiasliitto ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään 5.11.2020 klo 18.00. Kokouspaikka: Break Sokos Hotelli Flamingo Osoite: Tasetie 8, 01510 Vantaa Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistus klo 17.50 Tervetuloa! SUOMEN KALAKAUPPIASLIITTO ry Hallitus

Elintarviketeollisuus mukana valtakunnallisessa ruokahävikkikampanjassa

Lok 21, 2020 |

Biojätteen lajittelu ja hävikin vähentäminen ovat osa elintarviketeollisuudessa tehtävää materiaalitehokkuustyötä. Aihe saa lisäpontta tänään alkavasta kampanjasta. Suomalaisessa elintarvikeketjussa syntyy vuosittain noin 400–500 miljoonaa kiloa hävikkiä. Viidennes tästä muodostuu elintarviketeollisuudessa, mutta suurin osa syömäkelpoisesta ruuasta haaskataan kotitalouksissa. Myös maatuvan ja kompostoituvan elintarvike- ja kotitalousjätteen lajittelussa on petrattavaa. Peräti kaksi kolmasosaa biojätteestä laitetaan virheellisesti sekajätteen joukkoon. Oikein […more]

Pro Kala ry lanseeraa Vuoden kalakeitto -kilpailun kotikokeille

Lok 20, 2020 |

Kalakeittopäivä on Pro Kala ry:n ideoima ruokateemapäivä, jota vietetään vuosittain helmikuun toisena tiistaina. Vuoden 2021 kalakeittopäivää varten lanseerataan nyt Vuoden kalakeitto -kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta kalakeittoreseptiä. Teemana on Kotikeittiön kalakeitto. Kilpailuaika alkaa tänään 20. lokakuuta ja osallistua voi 22.11.2020 saakka. Kotikokkien lähettämistä resepteistä valitaan viisi finalistia, joista yksi kruunataan Vuoden kalakeitoksi. – Kalakeitto on […more]

Herkuttele vaalealla kalalla: ahventa, siikaa ja kuhaa on nyt hyvin tarjolla

Lok 19, 2020 |

Syksyllä sesongissa ovat useat kalalajit. Kalastajat ovat kertoneet, että ahven, siika ja kuha käyvät nyt hyvin pyydyksiin. Ahven Suomen kansalliskala ahven on yleisin kalalajimme. Se on petokala, joka elää sekä järvissä että rannikoiden murtovesissä. Ahvenen liha on kiinteää, vaaleaa ja vähärasvaista. Monet pitävät ahventa hiukan piikkisenä kalana, mutta todellisuudessa isoja lihasruotoja siinä on varsin vähän […more]

Miksi kalaa on tarjolla nyt paremmin kuin kesällä?

Lok 10, 2020 |

Keskikesällä voi kalatiskillä odottaa yllätys. Kasvatettua kalaa löytyy toki vuoden ympäri, mutta pyydettyä luonnonkalaa voi olla heikommin saatavissa. Voisi luulla, että lämpimällä ja kauniilla säällä kalastajan työ sujuisi helpommin, mutta näin ei kuitenkaan ole. Pyydetyllä kalalla on omat sesonkinsa, ja parasta kala-aikaa on viileämpien vesien aika. Vesien lämmetessä useat eri kalat muuttavat käyttäytymistään. Ne siirtyvät […more]

Suomalaisen ruokaketjun menestystekijä

Lok 10, 2020 |

Ruoka-ala on Suomen ensimmäinen toimiala, jossa koko arvoketjun toimijat raaka-aineen tuotannosta kuluttajarajapintaan ovat määritelleet toimenpiteet päästötavoitteiden saavuttamiseksi. Ilmastotiekarttansa 7.10. esitelleiden ruoka-alan toimijoiden mukaan Suomella on mahdollisuus tehdä hiilineutraaliudesta itselleen menestystekijä, joka nostaa suomalaisen ruoan arvostusta. Helsingissä 7.10. järjestetyssä webinaarissa tiekarttansa esittelivät Elintarviketeollisuusliitto ry, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja […more]

Silakka käy taas pyydyksiin

Lok 2, 2020 |

Silakkaa pyydetään periaatteessa ympäri vuoden, mutta keskikesällä lämpimien vesien aikaan kala ei käy helposti pyydyksiin ja siksi saatavuus on rajoitetumpaa. Syksyn tullessa saatavuus taas paranee. Silakka on kaupallisen kalastuksen tärkein saaliskala niin määrän kuin arvonkin puolesta. Tiedätkö, mitä eroa sillillä ja silakalla on? Ei kovinkaan paljoa: silakka on käytännössä Itämeressä elävä silli. Biologisesta näkökulmasta niissä […more]

Vuoden Kalakauppa ylsi kuin ylsikin shortille Finnish Comms Awardesissa!

Lok 1, 2020 |

Finnish Comms Awards -kilpailun loppusuoralle valittiin 49 viestintäkonsultoinnin asiakastyötä 14 eri toimistosta. Kilpailuun palautettiin ennätysmäärä töitä koronasta huolimatta. Voittajat julkistetaan Finnish Comms Awards -gaalassa torstaina 29. lokakuuta. Finnish Comms Awards on yhteistyön kilpailu, jossa palkitaan toimisto, asiakas ja yhteistyökumppanit. Olennaista on näkökulma: asiakkaan tavoitteiden tukeminen vaikuttavalla viestintäosaamisella tai haasteen ja ongelman ratkaiseminen yhdessä. Kilpailu nostaa […more]

Tähtiteko-kilpailun finaalissa kamppailevat ainutlaatuiset suomalaiset keksinnöt

Lok 1, 2020 |

Tähtiteko 2020 -tittelistä kisataan kuuden finalistin kesken. Kilpailun voittajaa odottaa 10 00 euron palkinto vuoden vaikuttavimmasta elintarviketeosta. Elintarviketeollisuusliiton joulukuussa lanseeraamaan Tähtiteko-kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 37 uniikkia palkintoehdokasta. Jokainen vaikuttava ehdokas ilmensi elintarvikealan kykyä uudistua, kasvaa ja innovoida. – Uudistamalla Vuoden Suomalainen Elintarvike-kilpailun Tähtiteoksi halusimme mahdollistaa palkinnon jakamisen myös muunlaiselle toimelle kuin uudelle tuotteelle. Kilpailulla tuomme […more]