Blog

Silakasta on moneksi!

Tam 19, 2021 |

Silakan syöminen kannattaa. Listasimme viisi hyvää syytä valita seuraavalla kauppareissulla silakkaa. 1. Silakan syönti on ekoteko Tiesitkö, että silakan kalastus poistaa Itämerestä ravinteita? Silakkasaaliin mukana merestä poistuu fosforia ja typpeä, jotka ovat meille tarpeellisia hivenaineita, mutta vesistöissä ne aiheuttavat rehevöitymistä. Ravinnekuormitus tekee Itämerestä samean ja aiheuttaa muun muassa suurten sinilevälauttojen syntymistä. Kalastus on käytännössä ainoita […more]

Kalaviikkotapahtuma siirtyy vuodelle 2022.

Tam 13, 2021 |

KALAVIIKKOTIEDOTE 13.1.2021 Kalaviikkotapahtuma siirtyy vuodella ja uusi päivämäärä on 16-17.3.2022. Paikka on vielä avoinna, mutta tiedotamme siitä heti tämän selvittyä. Syy siirtoon on Korona-epidemian jatkuminen sekä vallitsevat kokoontumisrajoitukset. Tiedotamme Kalaviikko-tapahtumasta lisää myöhemmin keväällä 2021. Lähde; Suomen Kalakauppialiitto ry 13.1.2021

Kansallinen Kalakeittopäivä tiistaina 9.2.2021

Tam 13, 2021 |

Uuden vuoden alkajaisiksi virittäydytään viettämään Kansallista Kalakeittopäivää helmikuun toisena tiistaina, 9.2.2021 Tavoitteemme on, että koko Suomi syö silloin kalakeittoa: kotona, koulussa, työpaikalla tai ravintolassa, yksin tai yhdessä, miten vain. Kuvia kalakeitoista jaetaan somessa tunnisteella #kalakeittopaiva. Viime vuosina some on täyttynyt kalakeittokuvista, ja samaa odotetaan myös tälle vuodelle! Pro Kala järjesti viime vuoden lopulla kotikokeille Vuoden […more]

Elintarviketeollisuuden investointeihin ennakoidaan jopa 70 prosentin kasvua

Tam 13, 2021 |

Elintarviketeollisuuden kiinteiden investointien ennakoidaan kasvavan tänä vuonna 616 miljoonaan euroon, jossa olisi kasvua peräti 69 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Harppaus ylöspäin on todella huomattava, sillä viime vuonna investointien arvo oli 364 miljoonaa euroa ja vuonna 2019 noin 420 miljoonaa euroa eli investoinnit vähenivät 13 prosentilla vuodesta 2019 vuoteen 2020. Luvut perustuvat EK:n investointitiedusteluun. Myönteiset odotukset […more]

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja vaihtuu

Tam 6, 2021 |

Toimitusjohtaja Pia Pohja jättää tehtävänsä Elintarviketeollisuusliitossa, ja liiton hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. ETL:n toimitusjohtajana vuodesta 2017 toiminut Pohja jatkaa tehtävässään helmikuun lopulle. Vastuiden siirtymisen aikataulu tarkentuu seuraajan löydyttyä. – Kuluneen lähes neljän vuoden aikana olemme koko ETL:n toimiston, hallituksen sekä jäsenyritysten kanssa muovanneet liiton strategiaa ja toimintatapoja sekä uudistaneet liiton moderniksi edunvalvontaorganisaatioksi. Olemme vieneet […more]

Joulu on jo ovella

Jou 21, 2020 |

Suomen Kalakauppiasliitto ry toivottaa jäsenille ja yhteistyökumppaneille Hyvää & Rauhallista Joulua sekä antoisaa vuotta 2021.

Kalaviikko 2020-tapahtuman uusi päivämäärä on 16-17.3.2021

Jou 21, 2020 |

Kalaviikko 2020-tapahtuma siirtyi maaliskuulta 2020 korona-epidemian vuoksi myöhemmin pidettäväksi. Uusi päivämäärä on 16-17.3.2021 ja tilaisuus järjestetään Helsingissä. Tarkempi paikka ilmoitetaan tammikuun kuluessa. Tapahtuma tullaan toteuttamaan hybridi-tapahtumana eli pääosin osallistujat ovat mukana etäyhteyksin. Tämän meilin jakelussa ovat Kalaviikko 2020-tapahtumaan ilmoittautuneet keväältä 2020. Kalaviikko 2020-toimikunta toivottaa Hyvää ja Rauhallista Joulua! Lähde; SKKL 21.12.2020

Uusien kalatuotteiden kehittämiseen miljoona euroa

Jou 7, 2020 |

Maa- ja metsätalousministeriö esittää, että vajaasti hyödynnettyjen kotimaisten kalojen elintarvikekäyttöä vauhditetaan miljoonan euron rahoituksella. Rahoitusta koskeva asetusluonnos on lausunnolla 15.1.2021 asti. Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteena on lisätä kotimaisen kalan tarjontaa ja osuutta kulutuksesta. Ehdotettu rahoitus vastaisi tähän haasteeseen. Monia kotimaisia kalalajeja kuten silakkaa, kilohailia, kuoretta, muikkua sekä pienikokoisia ahvenia ja särkikaloja ei vielä hyödynnetä elintarvikkeina […more]

Itsenäisyyspäivän juhlaillallisen kruunaa näyttävä kala-annos

Jou 4, 2020 |

Suomi juhlii tämän viikon sunnuntaina itsenäisyyttä. Etenkin tänä vuonna moni nauttii juhlaillallisen kotona. Ruokailun ei silti tarvitse tuntua arkiselta. Mieti, mitkä asiat tekevät suosikkiravintolastasi erityisen: kauniit lautasliinat, pöytäkoristeet, tunnelmavalaistus kynttilöineen ja taustamusiikki luovat tunnelmaa myös kotona. Kattaukseen saa juhlan tuntua käyttämällä eri astioita kuin yleensä. Ruokaan saa näyttävyyttä kiinnittämällä huomiota sen asetteluun lautasella eli pleittaukseen. […more]

Suomalaisten kirjolohien mäti kelpaa taas vientiin.

Jou 3, 2020 |

Kirjolohen mätiä viedään Japaniin pitkästä aikaa – suomalaisyritys teki miljoonakaupat Sastamalalainen kalanjalostuskonserni Kalaneuvos Oy on tehnyt lähes miljoonan euron kaupat kotimaisesta kirjolohen mädistä japanilaisen kauppahuoneen Nichirei Fresh Incin kanssa. Mätiä viedään Japaniin kaikkiaan noin 40 000 – 50 000 kiloa. Kalaneuvoksen omistava Hukkasen yrittäjäperhe omistaa myös mädin tuottavan Suomen suurimman kalankasvatusyrityksen, Ahvenanmaan Föglössä toimivan Nordic […more]